Politiskt korrekt fotomontage: Imam kysser påven på munnen

Det stora italienska modehuset Benetton är igång med en chock-kampanj där påven Benedictus den 16:e och imamen i Kairo kysser varandra.

I Rom hölls en manifestation på bron över till Castel Sant’Angelo, bara några steg från Vatikanen, där en affisch visade påven och Kairos imam kyssas. Många turister och förbipasserande stannade för att fotografera händelsen, som säkert kommer att väcka mycket diskussion.

Kameror blixtrade även i Milano vid happenings där president Obama syntes kyssa sin kinesiske kollega Hu Jintao och Venezuelas president Hugo Chavez framför börsen och katedralen.

Benetton: Hatet upphör aldrig på grund av hatet, men kan kanske upphöra genom en anti-hat-attityd.

Den världsomspännande anti-hat-kampanjen – det första initiativet från den nyinrättade stiftelsen med samma namn – presenterades av Alexander Benetton, vice president för Benettongruppen i Paris i deras varuhus på Boulevard Haussmann.

Benettongruppen är ett framgångsrikt italienskt modehus. De har 6200 stora varuhus i 120 länder med en omsättning på 2,1 miljarder euro. Huvudkontoret ligger i Treviso. De har upprepade gånger gjort enorma ideologiska kampanjer. Bra kvalitet till rimliga priser slår förstås inte världens frälsning som försäljningsargument.

Läs också: Allah är INTE den samma som Bibelns gud >>

Annonser