EU-eliten i panik: Ungern kallar sig för en kristen nation!

Ungerns har inskrivet i grundlagen att landet är en kristen nation och stolt över det, att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och att livet börjar vid befruktningen. Påståenden som är sunt förnuft för de flesta européer men som får den politiskt korrekta EU-eliten att tappa fattningen och hota med ekonomiska sanktioner med mera.

Att mänskligt liv ska värnas från tidpunkten för befruktningen innebär inte förbud mot abort utan är en vanlig kristen principdeklaration om att livet är heligt. Men politiskt überkorrekta svenska RFSU förfasas förstås, liksom åt att ”familjen garanterar nationens överlevnad”.

Även om livet börjar vid befruktningen innebär det inte att själslivet börjar då. Foster på 12 veckor är ännu inte besjälade, dvs de har inga drömmar och yttre sinnesförnimmelser, och därför är abort vid den tidpunkten inte moraliskt eller religiöst förkastligt.

Kommer ni ihåg att bara för 20 år sedan diskuterades om det skulle stå i EU:s konstitution att kristendomen är en del av Europas arv? Sedan dess EU har utsatts för en statskupp av något slag. Det brukar heta i EU:s högtidstal att vi ska respektera varandras olikheter, men det är inget värt, alla medlemsländer ska tycka likadant.

Det finns många orsaker till EU:s kristendomsfientlighet, till exempel att man vill ha ett religionsneutralt Europa som underlättar invandring från Somalia, Syrien, Afghanistan och andra muslimska länder. Förmodligen inser inte politikerna att deras stöd till moskéer och muslimska skolor också innebär stöd åt islamisk överhöghet och sharialagar; de inbillar sig att det gäller religiös frihet.

Den psykiska energin i Kristus-arketypen är det enda som kan hjälpa oss genom den kulturkris som uppstått genom sammanstötningen mellan den sekulariserade västliga världen och den icke-sekulariserade muslimska världen. Men för att det ska fungera för moderna människor måste vi släppa den naturstridiga dogmen om att Jesus bokstavligen uppstod från de döda. Den behövs inte, det som räknas är kraften i tron på att man efter nederlag kan komma igen. Att förlåtelse och försoning är möjlig.

Nu ska Ungern testas i det socialist-liberal-gröna EU-maskineriet

Annonser